You are currently browsing the email tag archives.

WebAdmin Fail

Posted 2014.04.20 9.03 in Computers/Internet/Technology

So I’ve just figured out that for the past…several weeks at least, the web server that hosts all my stuff (PlanetStephanie.net, FelesMagus.com, WiccaPlus.com) has not been able to talk to the email server that sends out things like… registration emails etc.

The two had a spat or something, and just weren’t talking to each other.

I’d noticed that there seemed to be a lot fewer admin emails coming through lately, but I’ve been so busy that it didn’t really sink in.

Anyhow, today I noticed that there’ve been a number of new sign-ups for the Wicca Plus forums, except nobody had completed the registration. So I started digging and…

OMG do I feel like the fool. So people have been trying to register, they go through the sign-up process, but they never receive the registration email.

I haven’t seen any other contact though, nobody’s left a comment on the support page or emailed me directly about it… but it feels pretty dumb I mean I’ve been wondering why there’s been so little activity on the forum, trying to push it a bit… only now to find out that it’s not working right.

Gah!

So anyhow, it seems to be fixed now.

If you have tried to register on the forum and never got your registration email, I sincerely apologize. You can get the system to re-send the registration email by logging in with the user id and password you registered under, then on the User CP page, you will see a link to re-send your registration email.

If you don’t see that link, you might already be fully registered – I have looked through the sign-ups and have authorized the ones that appear genuine.

Once again, I apologize for the mix-up.

Sad Mac

WordPress Woes

Posted 2009.11.20 13.13 in Computers/Internet/Technology

All in all, wordpress seems to be a very fine blogging and CMS platform. I’m generally pleased with it. There are just a few things which drive me up the wall.

Today there are two things which have been bothering me for a while. First is emails – I’m supposed to get an email when there is a new comment, or a comment awaiting moderation. That worked at first, some long while ago, but then it just stopped working one day. I also have this ‘subscribe to comments’ thing which is supposed to let commenters get an email when there’s a follow-up comment, but I figure that stopped working too – if it can’t email me, it probably couldn’t email anyone else either.

So today I finally got frustrated enough to do some digging and debugging. First thing I found was the PHP mail() function. Appearantly this was the culprit and needed to be tested. I tested it, and it worked like a charm. No problem. Hmm. More digging, more debugging.

It seems that perhaps with WordPress 2.8, someone decided that the mail() function was a wheel that needed re-inventing. So some low level behind-the-scenes thing that was hardly worth mentioning got tweaked, and mail stopped going out. I know this didn’t just affect my blog or my server, since there are dozens and dozens of threads, support queries,and me-too comments about other peoples’ blogs no longer sending mail.

Anyhow, I got a bigger stick, poked at it some more, and now finally it seems to be emailing again. Halleluya.

The other thing that is still bugging me, is a bug in the sidebar calendar.

From what I can tell, it only manifests when looking at a single-post page or an archives. Not a static page, not the home page. I just noticed it this month, where the first of the month is the first day of the week. For some reason, the padding is out of whack and buggers up the first line of the calander. It seems to affect other months at random though, with wierd results:

09-June 09-November

I can’t figure it out. I’ve checked and double-checked my theme files, I can’t see anything in there that could possibly be messing with the calendar. Yet everything else works. I’ve found that other people have reported the same problem, but without resolution.

I think there’s something buggered in the core WP files, but I can’t figure out what, or why it doesn’t affect other people. This one still has me stumped, and is going to be bugging me all the rest of November.